MENIU

Alina Gorghiu, despre amenda dată NN: Este atroce să dai amendă pentru că cere Dragnea

Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că amenda dată de ASF fondului de pensii private NN este "o sancţiune disproporţionată", afirmând că preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a dat dovadă de "servilism" faţă de PSD răspunzând solicitării făcute de Liviu Dragnea într-o emisiune TV.

"E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea seara aşa ceva, ce-i drept, în prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sancţiune disproporţionată, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitimă exprimată transparent faţă de clienţii fondului de pensii?! E atât de josnic servilismul şefului ASF faţă de PSD pentru a păstra funcţia!!", a declarat fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

ASF a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.