MENIU

Alina Gorghiu a anunțat care este cvorumul necesar pentru ședința de validare a lui MRU la SIE

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat în exclusivitate la Realitatea Tv, că mâine va exista majoritate pentru numirea lui MRU la SIE dar a precizat marea provocare o constituie realizarea cvorumului de sedință. Gorghiu a anunțat că este nevoie de un cvorum de ședință de 278 de parlamentari, precizând că din calculele făcute, PNL va avea cu cel puțn 10 parlamentari în plus, față de cei 278.

”Poziția noastră este foarte clară, mâine vom vota pentru propunerea Mihai Răzvan Ungureanu, șef la SIE. Este o soluție bună și o vom susține negreșit. Dupa declaratiiile liderii partidelor parlamentare, există o majoritate care se va forma mâine: PNL, UNPR, UDMR, minoritățile naționale, sunt si parlamentari neafiliați. Singura problemă cu care ne-am confruntat este cea a cvorumului de ședință. Avem și câțiva absenți motivați, sunt câteva chestiuni medicale, nu aș vrea să intru în lista cu absențe, pentru că este menirea liderilor să facă mâine o informare. Sunt destul de puține situațiile medicale de mâine. Avem nevoie de 278 de voturi pentru realizarea cvorumului de ședință, iar eu estimez că vom avea cel puțin 10 parlamentari în plus”, a declarat Alina Gorghiu la Jocuri de Putere.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au decis, în ședința de luni, să nu participe la votul pentru învestirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE, a declarat președintele interimar al social-democraților, Rovana Plumb.

Administraţia prezidenţială a anunţat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pe Mihai-Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu este nominalizat pentru a doua oară la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, prima dată fiind director al SIE în perioada 2007-2012, la propunerea lui Traian Băsescu, atunci preşedinte. Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi premier între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012. El este senator de Arad şi prim-vicepreşedinte al PNL.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale, susţinându-l ulterior, în al doilea tur, pe Victor Ponta.