MENIU

Alianța ALDE-Pro România a fost parafată azi

Alianța electorală ALDE-Pro România în vederea susținerii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale a fost parafată miercuri, anunță Realitatea TV. 

Juriștii din ALDE și Pro România au elaborat miercuri dimineață documentele privind alianța electorală care îl va susține pe candidatul independent Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, potrivit Realitatea TV.

Alianța a fost ulterior parafată. ”E un document tehnic prin care Pro România și ALDE susțin candidatura independentă a domnului Diaconu”, a precizat Victor Ponta în jurul prânzului.

S-a discutat în același timp și despre posibilitatea ca această alianță electorală să evolueze într-o alianță politică, în perspectiva viitoarelor alegeri locale și parlamentare.

Filiala Tîrgu Neamţ a Pro România a anunţat că nu este de acord cu susţinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale şi respinge alianţa cu ALDE. Coordonatorul filialei, Peiu Vlad Pantelimon acuză faptul că nu a existat o dezbatere internă pe acest subiect.

Ministrul Energiei, Anton Anton, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, dar și Viorel Ilie, ministru pentru relația cu parlamentul, au demisionat marți. Singura care l-a sfidat pe șeful ALDE este Ramona Mănescu, ministru de externe. 

Mănescu a decis să își dea demisia din ALDE.

”Alianţa electorală are doi copreşedinţi. Mâine vom semna. Vor fi Sorin Cîmpeanu şi Norica Nicolai, tocmai că această alianţă are un scop bine definit, susţinerea candidatului Mircea Diaconu. Mircea Diaconu are dreptate: 'Cum zic eu că sunt independent, când vin doi foşti premieri şi se aşază lângă mine?'. Şi atunci l-am întrebat: 'Cu cine vă simţiţi comod?'. Cu Norica Nicolai a fost coleg în Parlamentul European timp de cinci ani, cu Sorin Cîmpeanu se cunoaşte, şeful rectorilor. Nu cred că e o persoană care s-a certat vreodată cu Sorin Cîmpeanu. Nu sunt lideri de partid, ceea ce e foarte important", a afirmat marţi Victor Ponta la Digi 24.