MENIU

Alexandria, orașul în care blocurile mai au puțin și sunt luate de vânt. Veronica Mitran: Oamenii cinstiți și buni se luptă zilnic cu sărăcia

Alexandria, orașul în care blocurile mai au puțin și sunt luate de vânt. Veronica Mitran: Oamenii cinstiți și buni se luptă zilnic cu sărăcia
Alexandria, orașul în care blocurile mai au puțin și sunt luate de vânt. Veronica Mitran: Oamenii cinstiți și buni se luptă zilnic cu sărăcia

În vreme ce unii fac averi uriașe și își ridică adevărate palate, etalându-și parcă în ciudă bogăția, sărmanii abia își mai duc zilele în blocurile comuniste care par să o ia din loc la primul vânt mai puternic.

Municipiul de reședință al județului Teleorman, Alexandria, a devenit faimos în toată țara după ce Liviu Dragnea l-a transformat în zona sa de influență absolută. În oraș, voturile s-au vândut, în timpul domniei roșii, ca pâinea caldă.

Alexandria pare și acum încremenită în timpuri de mult apuse, cu blocuri care stau să cadă peste oameni necăjiți pe care alții s-au limitat să-i treacă, pe hârtie, în tabelul cu "asistați social".

Și totuși, în Alexandria sunt și oameni hotărâți să lupte pentru schimbarea orașului din temelii, iar unul din ei este Veronica Mitran, candidatul PNL pentru Primăria Alexandria. În prezent vicepreședinte al Protecției Consumatorului, Veronica Mitran susține că bani și soluții există pentru dezvoltarea orașului, numai că, mai întâi, el trebuie salvat din ghearele mafiei PSD.   

Pe lângă faptul că acum oamenii din reședința Teleormanului cumpără apă de la magazin pentru spălat și preparat mâncare, iar celei de la robinet nu îi pot acoperi nici măcar mirosul, în Alexandria, la fiecare ploaie, sistemul de canalizare nu face față. Sunt străzi unde sute de case se inundă după doar două ore de ploaie. Imaginile surprinse în inima orașului nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Iar lista problemelor e lungă. Dovadă stau declarațiile celor care se luptă pentru schimbare.

"Nu au blocuri, ANL-uri sunt insuficiente, nu au locuri de muncă, nu au spații de joacă suficiente pentru copii. Între blocuri nu există decât în zonele centrale foarte puțin, în periferie, și cele din periferie nu vreți să stiți în ce stadiu sunt...", spune Veronica Mitran, candidatul PNL pentru Primăria Alexandria.

Blocurile au fost lăsate în paragină iar străzile sunt asfaltate necorespunzător. Și asta când chiar se încumetă cineva să le asfalteze...

La periferia orașului, invesțiile au fost zero.

"Se vede nivelul de trai. Corupții Alexandriei trăiesc în centru printre flori, în timp ce oamenii cinstiți și buni ai orașului se luptă zilnic cu sărăcia și cară apă cu bidoanele pentru a-și prepara mâncarea", mai spune Veronica Mitran.

Cât despre felul în care s-au cheltuit banii publici în Alexandria, Veronica Mitran atrage atenția că, în momentul de față, se face risipă.

"Sunt foarte mulți bani risipiți. Lucrurile sunt manipulate bine pe hârtiile primăriei, dar, în realitate, managementul banilor publici în Alexandria este deficitar. Cunoaștem cu toții exemplele celebre, unele chiar recente: în plină pandemie, primăria achiziționa selfie-stickuri. Bani au fost alocați repede pentru dispensoarele de gel igienizant din scările blocurilor, dar execuția a fost tardivă și problematică. Chiar foarte recent, Primăria aloca peste un milion de euro reabilitării termice a clădirii Primăriei. Alo? Chiar nu aude nimeni? Cu un milion de euro cumperi o clădire nouă! Avem o echipă excelentă PNL specializată în atragerea fondurilor europene care deja lucrează, a venit cu mai multe idei. Nu numai atât – am deschis linii de colaborare cu alți primari PNL care au avut mult succes în atragerea fondurilor europene și vom învăța de la ei și vom colabora și cu dânșii. De fapt, nu cred că administrației actuale îi lipsesc ideile – ei de fapt se feresc de banii europeni pentru că se feresc de supervizarea europeană. Cum ar putea să mai căpușeze dacă europenii stau cu ochii pe bani? Curând, o să le bată oricum Kovesi la ușă cred…", a spus Veronica Mitran, într-un amplu interviu acordat newstrack.ro.

Mai multe articole despre:
veronica mitran