MENIU

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. ILIESCU: Am votat să consolidăm statutul de membru al UE

<p>Ion Iliescu</p>

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Fostul preşedinte Ion Iliescu a votat, duminică, la Liceul Jean Monnet din Capitală, el declarând că a votat pentru consolidarea statutului României de stat membru al UE şi pentru "consolidarea locului şi rolului grupului social-democrat din Parlamentul European, al stângii europene".

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Ion Iliescu a venit la secţia de votare de la Liceul Jean Monnet cu o oră mai târziu decât ora anunţată. Imediat după Ion Iliescu a intrat în secţia de votare şi ministrul Transporturilor, Dan Şova.
După ce a votat, Ion Iliescu l-a salutat pe Dan Şova, care aştepta să primească ştampila şi buletinul de vot. Cei doi au purtat o scurtă discuţie, apoi Ion Iliescu a mers să predea ştampila de vot şi să îşi ia cartea de identitate.

Ion Iliescu le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat în secţia de votare că a votat pentru ca, prin contribuţia europarlamentarilor români, să fie consolidate statutul României de stat membru al UE, dar şi rolul grupului social-democrat din Parlamentul European, al stângii europene.

"Am votat să consolidăm statutul de membru al Uniunii Europene. Pe de altă parte aş vrea ca, prin contribuţia noastră, să consolidăm locul şi rolul grupului social-democrat din Parlamentul European, al stângii europene", a declarat Ion Iliescu.

El a afirmat că acum trebuie să fim în măsură, prin tot ce facem în ţară, să fim un membru dinamic al UE, precizând că aspiraţiile grupului socialist vizează în primul rând locuri de muncă pentru toată lumea, statut egal în comunitatea eruropeană, consolidarea politicii sociale, dar şi rolul nostru politic în această comunitate.

"Avem atribute clare, ample, pe care trebuie să ştim să le valorificăm", a precizat el.

Întrebat care este misiunea celor care vor merge în PE, Iliescu a apreciat că această structură este ceea ce este Parlamentul României la nivel naţional, adică este Legislativul UE. El a mai spus, referindu-se la socialiştii europeni, că au fost un grup activ.

"Acum avem statut de ţară membră cu drepturi depline, Parlamentul este Legislativul UE şi prezenţa noastră acolo este foarte importantă, ca şi vocea României", a declarat fostul şef al statului.

Ion Iliescu a subliniat că Românii trebuie să vină la vot, pentru că prezenţa la vot astăzi, în toate ţările UE, este tot mai limitată şi asta nu e bine.

Întrebat de ce nu este împreună cu soţia sa, Nina, Ion Iliescu a răspuns: "Ei nu-i prea place să mă însoţească, dar în mod sigur va vota, însă va decide ea când şi cum".

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu alegerile europarlamentare 2014