MENIU

ALEGERI FRANȚA. Geoană: Vin vremuri tulburi în Europa

ALEGERI FRANȚA. Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, președinte al PSRO, afirmă, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, că atacurile teroriste de la Paris, precum și nemulțumirea francezilor față de o serie de probleme au dus la victoria Frontului Național în primul tur al alegerilor regionale. În viziunea sa, "vin vremuri tulburi în Europa".

ALEGERI FRANȚA. "Victorie a Frontului National in primul tur al alegerilor regionale din Franta. Atacurile teroriste au influentat votul, insa nemultumirea francezilor fata de partidele traditionale, fata de somajul in randul tinerilor si insecuritatea economica au condus la o premiera absoluta: un partid de extrema dreapta castiga alegerile in Hexagon. Vin vremuri tulburi in Europa", scrie Mircea Geoană.

 

 

Alegerile din Franţa, influențate de atentatele teroriste. Extrema dreaptă câștigă 30% din voturi




ALEGERI FRANȚA. Frontul Național (FN, partid de extremă dreapta) s-a clasat în frunte, duminică, în cel puțin șase din cele 13 regiuni, la primul tur al alegerilor regionale din Franța, unde a înregistrat un scor record între 27,2% și 30,8%, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne.

Marine Le Pen a obținut în regiunea sa între 40,3% și 43% din voturi, în fața opoziției de dreapta (24 până la 25%) și a socialiștilor (între 18 și 18,4%), potrivit estimărilor.

ALEGERI FRANȚA. Nepoata sa, Marion Maréchal-Le Pen, a reușit un scor mai bun decât mătușa sa: ea este creditată cu 41,2% până la 41,9% din voturi, cu mult în fața dreptei (între 24 și 26%) și a Partidului Socialist (între 15,8 și 18,1%).

În total, 44,6 milioane de alegători au fost chemați la urne. Al doilea tur este prevăzut să aibă loc la 13 decembrie. Rata participării la vot a fost duminică de aproximativ 50%, un serios progres în comparație cu scrutinul regional din 2010, marcat de un puternic absenteism.

Acesta un ultim test pentru partidele politice din Franța, înaintea scrutinului prezidențial din 2017.