MENIU

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mită pentru un loc în secția de votare

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mită pentru un loc în secția de votare

150 de lei pentru un loc într-o secţie de votare. Atât ar fi cerut şefa filialei Bihor a Partidului Verde, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Mihaela Florentina Bodonea ar fi primit, pe 17 mai, 6.500 de euro pentru a ceda locurile din secţiile de votare care se cuveneau formaţiunii sale politice.

Procurorii DNA susţin că Mihaela Florentina Bodonea, preşedinte al organizaţiei Bihor a Partidului Verde, a vândut pe bani grei locurile pe care formaţiunea sa politică ar fi trebuit să le ocupe în secţiile de votare.

"În cursul lunii mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina, în contextul alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014, în calitate de preşedinte al filialei judeţene Bihor a unui partid politic, folosindu-şi influenţa şi autoritatea conferite de calitatea deţinută în partid, a pretins şi acceptat suma de 11.010 euro, de la reprezentanta unui alt partid. Această sumă de bani a fost solicitată în scopul distribuirii unui număr de 325 de locuri, care i-au revenit partidului din care făcea parte inculpata" se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Şefa partidului verde a reuşit să primească doar 6.500 de euro pentru locurile din secţiile de vot, însă a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA.

"În data de 17 mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a primit efectiv, de la martorul denunţător, suma de 6.500 euro, în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secţii de votare de pe raza judeţului Bihor.
De asemenea, cu aceeaşi ocazie, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a promis că, în perioada imediat următoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, diferenţa până la 325 de locuri în comisiile de supraveghere a secţiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se mai arată în rechizitoriu.

Mihaela Florentina Bodonea se află în arest preventiv din 17 mai şi a fost trimisă ieri în judecată.