MENIU

Alegerea noului BP al Camerei, amânată, după creşterea ponderii grupului PC

Alegerea noului BP al Camerei, amânată, după creşterea ponderii grupului PC

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că amânarea cu 24 de ore, la începutul sesiunii parlamentare, a alegerii noului Birou Permanent al Camerei este “o situaţie inedită” şi nu un blocaj, după creşterea ponderii grupului conservator.

"Nu consideraţi că avem un blocaj. Este obligaţia, aşa cum dumneavoastră aveţi obligaţia să respectaţi legile, când sunteţi conducător auto nu puteţi să treceţi pe roşu, am şi eu obligaţia dacă trec pe roşu plătesc amendă sau îmi suspendă carnetul, şi aici suntem în aceeaşi situaţie. Dacă ceream astăzi liderilor să facă nominalizări, automat încălcam Regulamentul Camerei Deputaţilor şi puteam să fiu suspendat", a declarat Valeriu Zgonea, potrivit mediafax.ro.

El a arătat că au existat în această perioadă "foarte multe demisii ca număr" din PNL şi "o parte dintre parlamentarii neafiliaţi care nu intră în ponderile pentru Biroul Permanent şi pentru funcţii la nivelul comisiilor permanente au trecut la grupul conservator, care de azi se numeşte grupul liberal conservator".

"Asta înseamnă că ponderea grupului liberal conservator este mai mare decât a fost în sesiunea trecută, decizia Curţii Constituţionale ne obligă să vedem care este noua pondere în cele douăsprezece funcţii care sunt. În ultimele sesiuni, mişcările care au fost făcute nu au afectat ponderile atât de mult, dar acum când intră douăzeci de parlamentari într-un grup parlamentar este clar că ponderile grupului liberal conservator vor fi mult mai mari la nivelul Biroului Permanent, la nivelul comisiilor de specialitate" , a explicat Zgonea.

Mai multe articole despre:
parlament parlamentari PC Camera Deputaţilor