MENIU

Ajutoare de stat de 18 miliarde de lei pentru românii afectați de multiplele crize! Marcel Ciolacu: „Guvernul a obținut acordul comisarilor europeni”

Marcel Ciolacu - președintele PSD

România va acorda ajutoare pentru un pachet social și economic în valoare de 18 miliarde de lei, potrivit președintelui PSD - Marcel Ciolacu. Guvernul a obținut acordul comisarilor europeni pentru folosirea unor fonduri europene de 8 miliarde de lei din exercițiul financiar trecut.

„Am definitivat întregul pachet social și economic. Lunea viitoare vom mai avea o ședință de coaliție, iar apoi vom susține o conferință de presă, alături de premierul Nicolae Ciucă și președintele UDMR, Kelemen Hunor, și vom detalia toate măsurile din zona socială și economică.

Lucrurile nu s-au scumpit doar în România, ci în toată lumea. Am avut compensarea în zona energetică. Scumpirea a produs un efort de 3,4% din PIB. Acum, cu noile măsuri, ajungem la 5% din PIB și ne încadrăm în media europeană. Am discutat și cu comisarii europeni, luăm și din fondurile europene din exercițiul financiar trecut. Tot pachetul este de aproximativ 18 miliarde de lei, iar 8 miliarde de lei vor fi din fonduri europene.

Din restul de 10 miliarde, 5 miliarde vor fi pentru deblocarea tuturor șantierelor, din cauza scumpirilor materialelor de construcții, mai ales fierul, din cauza războiului. Avem lucrări blocate de peste 40 de miliarde de lei”, a spus Marcel Ciolacu, marți, la un post TV.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu masuri ajutoare