MENIU

Adrian Năstase despre audierea Cristinei Guseth: Parlamentul a confirmat că este o masă de manevră

Parlamentarii au confirmat că sunt "o masă de manevră", "incapabili să respecte mandatul primit de la cetățeni", consideră fostul premier Adrian Năstase, referindu-se la audierea de luni seara în comisiile parlamentare de specialitate a Cristinei Guseth, propusă inițial pentru portofoliul Justiției și avizată favorabil.

Fostul premier Adrian Năstase susține, pe blogul său personal, că avizul favorabil dat de Comisia juridică în cazul Cristinei Guseth, propusă pentru postul de ministru al Justiției, demonstrează că “parlamentarii sunt o masă de manevră, incapabili să respecte mandatul primit de la cetățeni.”

Năstaste este de părere că Dacian Cioloș a făcut o alegere bună atunci când a anunțat în miez de noapte, pe Facebook, retragerea Cristinei Guseth de la Ministerul Justiției.

“Dacian Ciolos a dovedit că cei din stradă – care cereau alegeri anticipate, si, implicit, schimbarea actualului parlament – aveau dreptate. Premierul desemnat a iesit bine din testul Guseth; a anuntat pe FB, la miezul noptii, imediat după audiere, că retrage candidatura de la justitie. Parlamentarii, in schimb, au confirmat că sunt o masă de manevră, incapabili să respecte mandatul primit de la cetăteni. Ei s-au pus intr-o situatie jenantă – cu exceptia reprezentantei ALDE din Comisia juridică.  Desi au realizat că propunerea Guseth este penibilă, după o pauză de consultări, ei au votat ca o cireadă. Sigur, in această chestiune, rolul liderilor politici, ai PSD, PNL si UNPR a fost determinant. L-am ascultat pe Liviu Dragnea spunând că nu are nimic impotriva acestei candidaturi?! Există blaturi care te umplu de ridicol…”, a scris fostul premier.

“PS: Cu un astfel de parlament, sigur că păstrarea prevederilor din Constitutie, referitoare la imunitate, nu are niciun rost”, a încheiat Adrian Năstase pe blogul său.