MENIU

Adevărul despre presa de casă - SERVITORII PSD, dispuși să calce pe cadavre. Când dezinformarea atinge cote alarmante

România trăiește, zilele acestea, probabil cea mai grea umilință din istorie. Ambiția Austriei de a ne ține la poarta Europei, după ce ne-am uitat cu jind dincolo de gard timp de 11 ani, are ecou în lumea întreagă. O nedreptate pe care însuși președintele Austriei a blamat-o. Pe plan internațional, politicieni importanți și-au exprimat regretul și susținerea față de nedreptățita Românie. Pe plan intern, însă, a urmat un val de acuzații care de care mai habarniste.

Firea afurisită a românului, moștenire căreia nu reușim să-i găsim leac, ca nație, a început să arunce cu venin în mai-marii țării, în loc să-și asume vina colectivă: a politicului, în primul rând, a aleșilor neamului, cum obișnuim să le spunem, și a societății, în gereral, formată din acei indivizi care aleg să urmeze calea turmei.

Când nu e cap... vai de picioare! Cum au pus paie pe foc politicienii fără viziune. Cetățenii, faultați cu bună știință

Ce se află, de fapt, în spatele refuzului austriecilor de a ne primi în spațiul Schengen? Cum au pus paie pe foc politicienii români, în loc să pună umărul la redresarea imaginii și la găsirea soluțiilor? Sunt doar o parte din întrebările care ar merita un răspuns atât din partea politicienilor, cât și din partea societății.

În România mult prea încercată de lupte interne, generate de o clasă politică aparte, greu de controlat, cu mutări greu de anticipat, războiul a atins o coardă extrem de sensibilă: o anumită parte a presei, mai exact presa de casă a PSD, a început o campanie de denigrare a președintelui Klaus Iohannis pe care-l arată ca fiind direct responsabil de eșecul aderării. Servitorii au împachetat cu tâlc povestea și au aruncat în spațiul public un "sondaj de opinie" în care Omul Negru este însuși președintele țării. Ce interes ar fi avut, însă, Iohannis? Cum ai putea să-l numești "responsabil" chiar pe omul care ar fi avut șansa extraordinară de a intra în cărțile de istorie ca președintele care a condus România către mult râvnitul Schengen?

VINA COLECTIVĂ - momentul în care întreaga clasă politică ar trebui să-și pună cenunșă în cap

Dacă ar fi să existe o vină internă, și nu externă, care ține direct de ambițiile Austriei și de negocierile subterane cu Rusia lui Vladmir Putin, aceasta ar trebui să fie numită VINĂ COLECTIVĂ. De la cetățenul debusolat care a ieșit la vot sau a ales, din contră, să stea acasă și să ignore, culmea, un drept constituțional, până la întreaga clasă politică.

Mărul otrăvit și lipsa de moralitate

Servitorii PSD au ales, însă, să mediatizeze un sondaj încropit pe genunchi prin site-ul soțului deputatei social-democrate Diana Tușa.

Nu mai este un secret pentru nimeni: familia deputatei PSD se bucură de multe contracte pe bani publici: potrivit declarației de interese depusă în iunie 2022, firmele soțului ei, Iosif Buble, au prestat servicii către instituții de stat, cu precădere către PSD. Și mai de notorietate este faptul că institutul de sondare CURS, autorul sondajului cu cifre fantasmagorice, îl are la butoane pe același Iosif Buble.  

 

Mai multe articole despre:
schengen aderare schengen romania schengen