MENIU

ACL a depus plângere penală împotriva lui Mircea Govor

Prim-vicepreședintele ACL, Andreea Paul, a anunțat, marți, că Alianța a depus plângere penală pentru abuz în servciu în cazul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, lider al organizației locale a PSD. În viziunea Andreei Paul, ”în orice țară europeană, o asemenea înregistrare cum o avem pe cea a lui Mircea Govor ar fi echivalat cu întreruperea irevocabilă a carierei politice", informează Agerpres.

Declarația prim-vicepreședintelui ACL vine în contextul înregistrărilor apărute în spațiul public, în care Mircea Govor ameninţa membri PSD, care deţin funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate, respectiv primari, aleşi locali şi judeţeni PSD, că se va folosi de influenţa şi autoritatea funcţiei sale, pentru a-i destitui pe acei membri PSD care deţin funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate şi care nu aduc voturi suplimentare pentru candidatul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Astăzi (marți — n.r.) ACL a depus plângere penală împotriva lui Mircea Govor, șeful PSD Satu Mare, și cere candidatului Victor Ponta demiterea sa, altfel Ponta girează acțiunile mafiote și rămâne capul mafiei PSD locale. În forma aceasta, Ponta și echipa sa ne-au dat semnalul clar că pierd alegerile, tună, fulgeră și strigă a pagubă. Abuzul grav de serviciu, șantajul, instigarea, lista foarte lungă de infracțiuni electorale săvârșită de președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este un caz exemplar despre ceea ce face PSD la nivel local, nu de ieri de azi, de ani de zile. (...) În orice țară europeană o asemenea înregistrare cum o avem pe cea a lui Mircea Govor ar fi echivalat cu întreruperea irevocabilă a carierei politice", a spus prim-vicepreședintele ACL, într-o conferință de presă.

Potrivit Andreei Paul, ACL Satu Mare solicită protecția funcționarilor publici, a profesorilor, pădurarilor, instituțiilor publice "amenințate brutal atât de grosolan" de Mircea Govor și cere, din nou, Patriarhiei Române să formuleze o opinie față de dovezile că preoții se implică în campania electorală a lui Victor Ponta.

 

Mai multe pe Agerpres.