MENIU

ACCIDENT AVIATIC: Ponta înfiinţează un comitet interministerial pentru urgenţe, la Guvern

ACCIDENT AVIATIC: Ponta înfiinţează un comitet interministerial pentru urgenţe, la Guvern

ACCIDENT AVIATIC. Premierul Ponta a anunţat că va înfiinţa, după intervenţia deficitară la accidentul aviatic din Cluj, un comitet interministerial pentru situaţii de urgenţă coordonat de vicepremierul Gabriel Oprea şi din care vor face parte secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii.

ACCIDENT AVIATIC. "Voi înfiinţa în cel mai scurt timp, la nivelul Guvernului, comitetul interministerial de intervenţie în situaţii de urgenţă, coordonat la nivel de vicepremier, în care, alături de vicepremierul pe probleme de ordine publică, siguranţă naţională (Gabriel Oprea - n.r.), evident să fie direct implicaţi în toate situaţiile de acelaşi gen secretarul de stat Raed Arafat şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, alături de reprezentanţi ai tuturor celorlalte instituţii, fie guvenamentale, fie neguvernamentale, pentru ca în viitor asemenea situaţii să poată să fie evitate şi intervenţia să se facă mai rapid şi mai eficient", a afirmat Ponta.

Ponta a precizat că, deşi există proceduri reglementate prin acte normative în astfel de situaţii, acestea nu au funcţionat suficient de rapid şi de bine, dar că va urmări "personal", prin intermediul acestui comitet, ca fiecare dintre instituţiile care nu a funcţionat la nivelul aşteptat va suferi schimbări nu doar de persoane, dar şi de proceduri necesare "pentru situaţiile care, din păcate, vor apărea în viitor".

ACCIDENT AVIATIC. Premierul VICTOR PONTA a anunţat anterior că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj, arătând că, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii, iar intervenţia de luni a fost un eşec.

Pilotul ADRIAN IOVAN şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Mai multe articole despre:
guvern accident aviatic Victor Ponta premier