MENIU

Tudor Chirilă, despre scandalul Eurovision 2016. "E ultima problemă pe care o are ţara asta"

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a făcut un comentariu vehement pe Facebook în legătură cu excluderea României de la Eurovision 2016.

Artistul a fost abordat de o internaută, care i-a reproşat că până acum nu a şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la scandalul excluderii lui Ovidiu Anton din concursul Eurovision 2016.

"Sunt surprinsă de tine (în mod neplăcut)! Îți arăţi nemulțumirea cu privire la atâtea probleme ale României şi ale românilor, dar nu ai pomenit nimic de Eurovision. De la tine nici un punct de vedere... E vorba despre muzică, despre România, despre români, despre umilirea unui mare talent (Ovidiu Anton), despre rock, despre nedreptate etc. Mi se pare (...) mai de competenţa ta să comentezi excluderea noastră de la Eurovision", a scris aceasta pe pagina de Facebook a lui Tudor Chirilă.

Imediat, cântăreţul i-a răspuns, explicându-i că, din punctul lui de vedere, România are probleme mai mari decât aceasta.

"Nu mă interesează concursul Eurovision. Cred că e ultima problemă pe care o are țara asta. Muzica bună nu are nevoie de concursuri ca să iasă la suprafață", a afirmat Chirilă.

European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume, a anunțat pe 22 apriliecă a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni (14,5 milioane de euro). Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016. Artistul desemnat să reprezinte România la Eurovision 2016, în urma Selecției Naționale, era Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence".

Concursul Eurovision se desfășoară anul acesta la Stockholm.