MENIU

ROMANIŢA IOVAN, revoltată: "Am cedat nervos, nu-l putem aduce pe Adi acasă"

Romaniţa Iovan

ROMANIŢA IOVAN trece prin clipe grele după dispariţia pilotului ADRIAN IOVAN. Desi au divortat in 2008, pentru creatoara de moda, ROMANIŢA IOVAN va ramane intotdeauna tatal copilului ei si, de aceea, acum se ocupa de funeraliile lui.

ROMANIŢA IOVAN a izbucnit in lacrimi in momentul in care a fost intrebata de funeraliile sotului ei, scrie cancan.ro.

"Nu se poate asa ceva. Nimeni nu ne-a pus la dispozitie un avion ca sa-l aducem pe Adi la Bucuresti (bufneste in plans). Ma scuzati, am cedat nervos. Sper ca situatia sa se rezolve, si sunt convinsa ca asa se va intampla, ca sa-l ingropam vineri sau sambata la cimitirul Bellu catolic. Pana atunci il vom depune la Scoala de Aviatie...", le-a declarat Romanita Iovan jurnalistilor.

ACCIDENT AVIATIC: Fiica lui ADRIAN IOVAN a ajuns la Alba Iulia pentru a ridica trupul tatălui

ADRIAN IOVAN. Fiica pilotului Adrian Iovan a ajuns, miercuri, la Serviciul de Medicină Legală (SML) Alba, pentru a ridica trupul neînsufleţit al acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri fiind în curs de finalizare formalităţile pentru transportul trupului neînsufleţit.

ADRIAN IOVAN. Irina Iovan a ajuns la SML în jurul orei 12.30, fără a face declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Trupul neînsufleţit al pilotului Adrian Iovan urmează să fie transportat la Bucureşti cu o maşină a unei firme de pompe funebre din Alba Iulia.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

ADRIAN IOVAN. La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor - studenta şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.

ADRIAN IOVAN. Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

ADRIAN IOVAN. Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic provocat de fracturi la picioare şi fracturi costele multiple, combinat cu şoc hipotermic.

 

Un echipaj Wizz Air a recepţionat alarma AVIONULUI PRĂBUŞIT. Ascultă ÎNREGISTRAREA

Avionul prăbuşit a emis semnalul de urgenţă care a fost receptat de mai multe aeronave. Alexandre Spahiu a oferit înregistrarea unuia dintre mesaje pe VoxPublica. Linkul către înregistrare în citatul de mai jos:

"Avionul avea o baliză ELT ( Emergency Locator Transmiter ) care a functionat, a transmis cel putin o alerta pe frecvența 121,5 MHz și a fost recepționată cel  putin de catre un zbor WIZZ-Air (minutul 09:12) care a raportat controlului de zbor de la Cluj (LRCJ)

Datele transmise de baliză nu au putut fi decriptate din cauza lipsei de raspuns ?!! de la COSPAS – SARSAT

Au existat informaţii de le aeronavele in Zbor despre emisia staţiei ELT a aeronavei YR-BNP dar nu a existat Informare de la centrul COSPAS-SARSAT, prin centrul alocat de la Moscova (MCC),fiind ulterior contactat MCC de către ROMATSA (telephonic si e-mail), fără niciun rezultat.

Oare de de a fost contactat doar centrul de la MCC Moscova. Există alte centre la FMCC Toulouse, Franța, GRMCC Atena Grecia ITMCC Bari Italia și TRMCC Ankara, Turcia."

ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA DE LA MINUTUL 09:12

Citeşte mai mult pe VOXPUBLICA