MENIU

Reacţii rezervate

Mass-media din India a reacţionat cu prudenţă în faţa afirmaţiilor cu caracter rasist, făcute de participanţi la ultima ediţie a concursului Big Brother, la adresa actriţei Shilpa Shetty. Aceste atacuri verbale au provocat un scandal de proporţii în India şi Marea Britanie.

Ştirea a apărut pe prima pagină a tuturor ziarelor din India, dar acestea au avut o reacţie rezervată. Atacurile rasiste provoacă furie, titrează Hindustan Times pe prima pagină. Big Brother loveşte, scrie The Telegraph, care citează doi miniştri indieni nemulţimiţi de aceste atacuri cu caracter rasist. Big Brother o suţine pe Shilpa în Marea Britanie, remarcă şi The Asian Age. Big Brother aruncă umbre asupra vizitei lui Brown, scrie The Economic Times, drept aluzie la stânjenelea simţită de ministrul britanic de Finanţe, Gordon Brown, aflat în vizită în India, din cauza acestui incident.

Nu este nevoie de o reacţie de protest la nivel naţional pentru nişte afirmaţii cu caracter rasist la adresa unei actriţe indiene participante la o emisiune de divertisment în Marea Britanie, a atras atenţia Indian Express. O atitudine similară a avut şi Hindustan Times: Oricât de neplăcute ar fi aceste afirmaţii, nu este mai puţin adevărat că Shilpa trebuia să ştie la ce se poate aştepta. O femeie de succes aşa cum este ea ar fi trebuit să renunţe la timp. Nici noi nu suntem străini de rasism, concluzionează ziariştii indieni.
Mai multe articole despre:
India presă reacţii Big Brother