MENIU

putin

Ziarul rusesc care a scris că Putin a divorţat a fost suspendat "din motive financiare"

Ziarul rusesc Moskovski Korrespondent, care scrisese săptămâna aceasta că preşedintele rus Vladimir Putin a divorţat şi urmează să se căsătorească cu o gimnastă de două ori mai tânără decât el, a fost suspendat "din motive financiare", informează New York Times.

Cotidianul american citează o ştire Interfax de vineri, potrivit căreia compania care editează Moskovski Korrespondent a suspendat cotidianul "din motive financiare".

Proprietarul ziarului, fostul agent al serviciilor de informaţii Aleksandr Lebedev, s-a distanţat de afirmaţiile din articol. Lebedev a publicat ulterior în ziar o continuare în care afirma că a fost plecat la pescuit şi nu a putut fi contactat telefonic pentru a fi consultat cu privire la publicarea articolului. La întoarcerea la Moscova, a spus el, a tras concluzia că articolul conţinea afirmaţii false.

Interfax a mai anunţat că redactorul-şef al ziarului, Grigori Nehoroşev, a demisionat.

Însă redactorul-şef adjunct, Igor Dudinski, a declarat că redacţia îşi menţine afirmaţiile din din articol. "Am avut informaţii şi le-am publicat", a spus el.

Vineri, un jurnalist rus i-a pus lui Putin o întrebare despre acest articol în timpul unei conferinţe de presă comună cu viitorul premier italian Silvio Berlusconi. Putin a negat că ar fi divorţat şi ar intenţiona să se recăsătorească şi i-a criticat aspru pe cei care se amestecă în vieţile altora.

"Vorbiţi despre un articol dintr-un ziar de duzină în care este menţionată campioana noastră la gimnastică artistică Alina Kabaieva, precum şi Katia Andreieva, colega dumneavoastră, care lucrează la postul de televiziune rus Pervii Kanal", a spus Putin, potrivit AFP. "În alte articole de acest gen sunt menţionate alte femei frumoase care au reuşit în viaţă. Nu ar fi nimic surprinzător dacă aş spune că toate îmi plac. Personal, cred că femeile ruse sunt cele mai frumoase şi mai talentate, iar italiencele sunt singurele care le pot face concurenţă", a spus el, glumind, în aplauzele jurnaliştilor prezenţi.

"Societatea are dreptul să ştie cum trăiesc oamenii care au un rol public. Însă şi în acest caz există limite. Există o viaţă privată în care nu trebuie să se amestece nimeni. Am avut mereu un sentiment negativ faţă de cei care, cu fantasmele lor erotice, se amestecă în vieţile altora", a subliniat liderul rus.

Publicul televiziunilor ruse a fost scutit şi de speculaţii şi de dezminţiri. Postul de televiziune NTV a transmis conferinţa de presă fără partea cu divorţul. În loc de aceasta, a acoperit pe larg o vizită a primarului Moscovei, Iuri Lujkov, la o fabrică de îngrăşăminte din balegă de vacă.

Putin s-a căsătorit cu soţia sa, Liudmila Putina, în vârstă de 51 de ani, în iulie 1983, cu două luni înainte să se nască Alina Kabaieva. Putin şi Liudmila au două fiice adulte, dar el şi Prima Doamnă sunt rar văzuţi împreună în public, ceea ce a alimentat zvonurile cu privire la presupuse infidelităţi ale şefului statului rus.

Kabaieva este deputat al partidului Rusia Unită din decembrie. Ea nu a făcut declaraţii publice începând de marţi, când articolul a apărut în Moskovski Korrepondent şi a fost preluat de ziarele din Rusia şi din străinătate. Purtătorul ei de cuvânt a ameninţat Moskovski Korrepondent, dacă nu publică o dezminţire.
Mai multe articole despre:
Putin divorţ ziar