MENIU

JULIO IGLESIAS, desemnat CEL MAI DE SUCCES artist latino al tuturor timpurilor

JULIO IGLESIAS, desemnat CEL MAI DE SUCCES artist latino al tuturor timpurilor

Julio Iglesias a fost desemnat "cel mai de succes artist latino al tuturor timpurilor". Premiul i-a fost acordat pentru cele peste 300 de milioane de albume vândute în cei 46 de ani de carieră. Festivitatea a avut loc înaintea celor două spectacole de la Royal Albert Hall din Londra, unde artistul spaniol a cântat prima dată acum trei decenii.

Julio Iglesias, care se visa în tinereţe un fotbalist de succes, a început să cânte când era internat în spital, după un grav accident care l-a scos definitiv de pe teren. Muzica i-a schimbat definitiv viaţa.

"Fără muzică, nu aş putea să respir, deci, pentru mine, muzica e viaţa mea. Plămânii mei au nevoie de muzică", spune Iglesias.

La începutul anilor '80, Julio Iglesias a devenit un adevărat fenomen global cu hituri precum Quiereme Mucho, Natalie sau Guantanamera. În 1982, artistul spaniol a susţinut 40 de concerte cu casa închisă în Las Vegas, iar anul următor a cântat cinci nopţi consecutive la Royal Albert Hall din Londra.

La cei 70 de ani ai săi, Iglesias este singurul interpret din lume care cântă în 14 limbi. La vară, românii îl vor putea revedea la Mamaia, Galaţi şi Bucureşti.

Mai multe articole despre:
concert Julio Iglesias latino muzician