MENIU

IOANE, IOANE...

Petreceri cu zeci de invitaţi la PSD

Petrecere mare de Sfântul Ion. La Scroviştea, dar şi la Tarniţa. Acolo unde şi-au sărbătorit onomastica social-democraţii Ion Iliescu şi Ioan Rus.

Reşedinţa fostului preşedinte al României a devenit ieri dimineaţă aproape neîncăpătoare. Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Ioan Mircea Paşcu, Ecaterina Andronescu, Sorin Oprescu, Şerban Nicolae, Rodica Stănoiu, Gabriel Oprea, Eugen Bejinariu, dar şi parlamentari PSD s-au grăbit spre Scroviştea pentru a-i ura un sincer la mulţi ani preşedintelui fondator.

Atmosfera a fost una destul de sobră, chiar dacă Iliescu şi-a îmbiat invitaţii cu dulciuri, gustări şi şampanie. De altfel, cele câteva zeci de invitaţi s-au retras în jurul prânzului.

Marele absent al petrecerii a fost Mircea Geoană, care i-a trimis fostului şef al PSD un buchet de trandafiri roşii. Şi o felicitare cu mesajul: "La mulţi ani din partea Familiei Social Democrate. Cu dumneavoastră în mijlocul nostru suntem mai înţelepţi şi mai puternici".

Un alt Sfânt Ion din PSD a petrecut la Cluj. Este vorba despre vicepreşedintele partidului, Ioan Rus, care s-a înconjurat de familie şi prieteni la cabana de pe malul lacului Tarniţa. Printre participanţi s-au aflat Vasile Dâncu, Vasile Puşcaş, George Maior, Alin Teodorescu, personalităţi locale şi tineri social-democraţi.

Spre deosebire de petrecerea de la Scroviştea, invitaţii lui Ioan Rus au petrecut într-o atmosferă relaxată, spontană. Potrivit unor surse, Rus a fost vizitat de circa 50 de persoane, o parte rămânând până după miezul nopţii şi a primit foarte multe telefoane, inclusiv de la liderii din zonă ai altor partide.

Cei care n-au ajuns la nici una dintre petrcerile PSD-iste vor avea prilejul să facă urări Ionilor la prima şedinţă a Biroului permanent al partidului. Adică luni dimineaţă, în şoseaua Kisellef. Acolo unde liderul Mircea Geoană a promis că va organiza şi o petrecere pentru toţi Sfinţii din partid.
Mai multe articole despre:
petrecere politicieni sfântul Ion