MENIU

Florin Petrescu "Axinte", Acasă la Oamenii Realităţii

Florin Petrescu

Umorul este cheia succesului. Cel puţin în cazul lui Axinte sau Florin Petrescu pe numele său adevărat. El a devenit atât de cunoscut pentru rolul băiatului familiei Pârţag, din sitcomul Vacanţa mare, încât unele replici ale personajului au rămas în vocabularul fanilor serialului şi astăzi. În spatele succesului, însă, stau multe ore de muncă şi, mai presus de toate, o relaţie de prietenie care există şi astăzi.

În viaţa de zi cu zi, Florin Petrescu, sau Axinte cum este cunoscut publicului larg, e un om ca oricare altul, cu o viaţă de familie frumoasă. Pe scenă, însă, lasă totul deoparte şi devine unul cu personajele pe care le interpretează. Totul pentru a stârni râsetele oamenilor care vin să-l vadă.

"Omul trebuie sa rada, nu stie ca tu ai probleme, trebuie sa rada. În România nu prea, mai ales Bucurestiul, in provincie se rade mult, dar cel mai mult in diaspora. Oamenii aia rad numai cand te vad cu caciula", spune Axinte.

Florin Petrescu recunoaşte că faima lui se datorează şi grupului umoristic "Vacanţa mare".

"A contat foarte, foarte mult pentru mine Vacanta Mare, mi-a schimbat viata, s-au deschis multe porti. Erau casetele audio si nu stiam cum arata feţele lor prin '93 si furam si eu texte si eram intr-un restaurant, intr-o seara, 3 baieti m-au invitat la masa, "suntem de la Chisinau, ne placi foarte tare, cine va scrie textele" si eu zic eu scriu textele, m-au tinut vreo ora de vorba si pana la urma mi-au zis noi suntem "Vacanta mare", iti dai seama mi-a picat fata, o ora n-am mai scos un cuvânt de rusine", povesteşte Axinte.

Când nu e pe scenă, îşi petrece timpul în sânul familiei, cu chitara în braţe.

Şi dacă vă întrebaţi de unde umorul şi pasiunea lui Florin Petrescu pentru comedie şi muzică? Cenaclul Flacăra, al regretatului Adrian Păunescu, este răspunsul.

"Cand eram in flacara si cantam, dar imi placea foarte mult Puiu Calinescu, Dem Radulescu si furam si eu si pe langa o melodie doua spuneam si eu 3-4 bancuri si vedeam ca radeau oamenii si am zis hai sa iau partea spre umor si am imbinat muzica si umorul si am facut parodii", povesteşte Florin Petrescu.