MENIU

DOLIU. A murit basistul unei TRUPE LEGENDARE

<p>Doliu &icirc;n lumea muzicii. A murit basistul iniţial al trupei Jethro Tull</p>
<p>Doliu &icirc;n lumea muzicii. A murit basistul iniţial al trupei Jethro Tull</p>

Glenn Cornick, basistul din componenţa originală a trupei rock Jethro Tull, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace, joi, în reşedinţa sa din localitatea Hilo din Hawaii, informează hollywoodreporter.com.

Fiul muzicianului, Drew Cornick, afirmă că tatăl său, care a murit la vârsta de 67 de ani, se afla sub tratament medical pentru insuficienţă cardiacă severă, potrivit hollywoodreporter.com.

Glenn Cornick a cântat cu trupa Jethro Tull de la înfiinţarea acesteia, în 1967, şi până în 1970.

Solistul şi flautistul trupei, Ian Anderson, a declarat pe site-ul formaţiei că Glenn Cornick a adus "bravură" în stilul concertistic al trupei Jethro Tull, iar contribuţia pe care acesta a adus-o industriei muzicale este una considerabilă.

Glenn Cornick era căsătorit cu Brigitte Martinez-Cornick, cu care a avut trei copii: Drew, Molly şi Alex.

Jethro Tull, trupa formată în anul 1967, în oraşul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, alături de influenţe ale muzicii electronice. Muzica trupei îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor '60 şi este marcată de o tonalitate vocală ieşită din comun, căreia i-a fost adăugat soundul flautului. Iniţial formaţia cânta un blues rock experimentat, însa ulterior a inclus şi elemente de rock clasic, folk, jazz şi art rock.

Mai multe articole despre:
jethro tull basist jethro tull glenn cornick