MENIU

Darren Aronofsky, premiat pentru că nu a folosit animale vii în filmul "Noe"

Darren Aronofsky, premiat pentru că nu a folosit animale vii în filmul "Noe"

Regizorul Darren Aronofsky va fi premiat de Humane Society of the United States pentru faptul că a ales să folosească imagini generate pe computer în locul unor animale vii în filmul său "Noe/ Noah", din 2014, a anunţat marţi această organizaţie care luptă pentru drepturile animalelor.

Potrivit regizorului Darren Aronofsky, "cel mai uşor şi mai uman mod de a prezenta acel regat biblic al animalelor (imaginat de cineastul american în filmul "Noe", n.r.) a putut fi realizat prin intermediul efectelor vizuale".

"A devenit foarte repede evident faptul că lucrul cu animale vii ar fi putut fi periculos pentru ele", a explicat Darren Aronofsky într-o declaraţie de presă. "Era de asemenea ambiguu din punct de vedere moral să facem un film despre primul naturalist din istorie, Noe, care a salvat şi a avut grijă de toate speciile de pe planetă", a adăugat cineastul american.

Darren Aronofsky, în vârstă de 45 de ani, va primi Humane Filmmaker Award - un trofeu aflat la ediţia sa inaugurală - la o gală de binefacere care va fi organizată de Humane Society of the United States luna viitoare, la New York.

Filmul "Noah", realizat cu un buget de producţie important, a generat păreri împărţite în rândul criticilor de cinema, însă a obţinut încasări considerabile în box office-ul mondial, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
film premiu Noe Darren Aronofsky