MENIU

Cele mai bine cotate oraşe din lume

Un raport făcut de Economist Intelligence Unit relevă faptul că Vancouver este cel mai bun oraş unde se poate locui din lume. EIU a făcut o listă cu 127 de oraşe, acestea fiind clasificate după gradul de risc al acestora, infrastructură şi varietatea serviciilor de care dispune.

Majoritatea oraşelor din topul listei erau din Canada, Australia şi Vestul Europei

Cele mai slab cotate au fost oraşele Algiers din Algeria şi Port Moresby din Papua Noua Guinee, pentru că "multe aspecte din viaţa de zi cu zi oferă o nouă frământare", a declarat EIU.

Capitala Austriei, Viena şi Geneva din Elveţia au obţinut scoruri mari datorită ricului mic de expunere la actele teroriste.

"În situaţia actuală nu este de mirare că principalele destinaţii ar fi cele care au un grad mic de risc terorist", afirmă un editor al raportului EIU.

Raportul a produs un nou aspect al oraşelor lumii, Londra fiind pusă pe aceelaşi loc cu Dublin şi Los Angeles, dar cu o poziţie mai jos decât Manchester, patru în spatele Berlinului, cinci mai jos decât Tokyo şi şase decât Helsinki, Frankfurt şi Stokholm. În America Latină niciun oraş nu s-a clasificat pe poziţiile superioare, dar nu sunt nici printre cele din josul clasamentului.

Montevideo din Uruguay, Santiago din Chile şi Buenos Aires din Argentina au oferit cele mai bune condiţii din regiune. Bogota din Colombia şi Caracas din Venezuela au cele mai mici scoruri.

În Asia, oraşe din ţări ca: Japonia, Korea de Sud, Singapore, China şi Taiwan au obţinut scoruri bune.

Africa şi ţările din estul Europei nu au avut scoruri favorabile datorită riscurilor de atac terorist şi problemelor economice şi politice.

Printre oraşele în care se trăieşte cel mai prost din lume se mai numără şi Harare din Zimbabwe şi Lagos din Nigeria
Mai multe articole despre:
clasament EIU oraşe Economist Intelligence Unit