MENIU

Ce spune Loredana Groza despre perioada în care a fost interzisă de comunişti

Lorenda Groza (45 de ani) este una dintre cele mai iubite cântăreţe din România. De la vârsta de 15 ani, de când a participat la "Steaua fără nume", vedeta a fost mereu pe scenă şi a ajuns în scurt timp un nume important al muzicii româneşti.

Totuşi, Loredanei i-a fost greu în perioada comunistă, pentru că a fost interzisă de regim şi a suferit de pe urma acestui lucru.

Loredana Groza a devenit faimoasă la o vârstă fragedă: la 15 ani, a urcat pe scena concursului "Steaua fără nume", iar la 16 a luat marele premiu la Festivalul de la Mamaia, fiind cea mai tânără câştigătoare din istoria concursului, potrivit click.ro.

Însă faima i-a adus şi probleme: după a doua participare la Mamaia, Loredana a fost interzisă pe micul ecran, o lovitură dură pentru tânăra solistă. Cântăreaţa a recunoscut că regimul a fost probabil deranjat de recordul stabilit prin vânzările primului album

"Acum sunt mai multe poveşti. Că m-am învârtit prea tare, că aveam părul prea lung şi buzele prea mari, toate acestea cred că au fost simple pretexte, una din astea sau poate niciuna, poate doar faptul că eram vocea unei noi generaţii. O generaţie care a făcut Revoluţia până la urmă. Probabil că asta a fost. Muzica e o armă împotriva inepţiei, a minţilor obtuze, a oamenilor care sunt închişi şi blocaţi. Probabil că faptul că am vândut 1,5 milioane de albume, primul meu disc fiind un record în muzica românească, le-a pus un semn de întrebare. Orice lucru care ieşea în evidenţă şi nu stătea acolo, în mediocritate, într-o zonă nepericuloasă, fără vârfuri şi fără să creeze întrebări oamenilor, deranja", a spus Loredana, într-un interviu acordat pentru Adevărul.