MENIU

Cântăreţ popular, în stare gravă la Terapie Intensivă. Focar de COVID-19 la ansamblul folcloric

George Finiş

Focar de COVID-19 la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava. 14 angajaţi au fost depistaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre pacienţi a făcut o formă gravă a bolii. Este vorba despre solistul vocal George Finiş, care se află internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

Directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, interpretul de muzică populară Sorin Filip a declarat că 15 dintre colegii săi ai de la orchestră au fost depistaţi cu SARS-CoV-2. 

"Prima persoana confirmată infectată Covid-19 a fost la data de 17.03.2021, iar la efectuarea anchetei epidemiologice, măsura luată de Direcţia de Sănătate Publică a fost de izolarea persoanei infectate şi carantinare a contacţilor direcţi (2 membri de familie care sunt si colegi de ansamblu). Întrucat ulterior a apărut al doilea caz, tot din structura ansamblului, a fost programata testarea intregului colectiv. Au fost testate 74 persoane pe data de 22 martie, dintre care inca 15 persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19", se arată într-un răspuns transmis de directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, pentru adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
george finis george finis covid