MENIU

Mici, dar răi. Care sunt cele mai periculoase rase mici de câini?

Când vine vorba despre cât de nepotrivite sau chiar periculoase pentru cei din casă sunt anumite rase de câini, de regulă discuția se rezumă la talia patrupedelor. Experții atrag însă atenția că mărimea nu este întotdeauna o problemă, iar agresivitatea nu este singurul pericol la adresa stăpânilor. Așadar, care sunt cele mai periculoase rase mici de canine? 

 

Affenpinscher-ul, numit și „terrier de jucărie”, n-are față de câine rău, dar aparențele înșală. Este genul de câine care ține foarte mult la spațiul lui intim, iar cei care vor încerca să-l confrunte ar putea avea probleme. Ținând cont de talie, nu vor reprezenta o amenințare serioasă pentru un adult, dar se poate dovedi o rasă de câine pe care nu e bine să-l lași în compania unor copii mai mici și străini de casă, potrvit unor experți consultați de Science1st.com

 

sursă foto: Profimedia

 


Shih Tzus ar putea fi considerat prototipul cățelului care nu ridică nicio problemă. Chiar a fost o vreme când parcă toată lumea avea un exemplar sub braț. La urma urmei, au făcut câinii de poșetă perfecți. Problemele apar din momentul în care trebuie să-l integrăm într-o locuință unde sunt și copii mici, eventual bebeluși. Problemele pot apărea din ambele părți: și cățelul poate reacționa nervos, pentru că este in general foarte sperios, dar riscă să fie și rănit, dacă ajunge pe post de jucărie a copiilor care nu dau dovadă de prea multă atenție.

sursă foto: Profimedia

 


Singura specie de care nu ne mirăm că se află pe lista celor mici, dar periculoși, este Chihuahua. Fiind genul de animal care se atașează de o singură persoană și devine extrem de agresiv cu oricine altcineva, Chihuahua nu ezită să sară la harță, fie că mârâie sau mușcă. Din acest motiv, este cel puțin un in stres într-o familie mai numeroasă, iar dacă sunt și copii, lucrurile nu arată deloc bine.

 

sursă foto: Profimedia

 

Mai multe articole despre:
caini rai caini mici caini mici si periculosi