MENIU

Cum își dezveți pisica să muște. Câteva sfaturi simple date de specialiști

Orice stăpân de pisică știe că uneori mușcăturile și zgârieturile pot fi enervante, mai ales dacă vin prin surprindere sau într-un moment nepotrivit. Cu toate acestea, în situația în care doriți să vă dezobișnuiți prietenii blănoși să se comporte așa, este forate important să le înțelegeți comportamentul și să încercați câteva trucuri simple.

1. Nu o băga în seamă: Dacă în timpul joacei pisica începe să te muște, pleacă de lângă ea și ignor-o un timp. Repetă acest comportament de fiecare dată când mușcă, astfel încât să înțeleagă că trebuie să-și schimbe atitudinea.

2. Stropește-o cu apă: O metodă eficientă este să stropești pisica cu apă când mușcă. Acest lucru poate să o descurajeze să mai continue.

3. Folosește jucării potrivite: Dacă pisica e plictisită, oferă-i jucării cu care să se joace. Evită să folosești mâinile sau picioarele tale ca jucării, deoarece acest lucru poate enerva pisica sau o poate face să devină agresivă. Optează pentru jucării pol, cum ar fi bețele de pescuit sau cele cu pene.

4. Recompensează-o când se poartă frumos: Oferă-i recompense când pisica se comportă bine. Astfel, va asocia comportamentul pozitiv cu recompensele.

5. Distrage-i atenția: Dacă pisica e hiperactivă, las-o să se liniștească sau izoleaz-o în altă cameră pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, când vine la tine, oferă-i o mângâiere.

6. Nu folosi violența: Evită să o bați sau să o sperii. Pisica nu va înțelege și va deveni și mai agresivă.

 

 

 

Mai multe articole despre:
pisica sa nu muste dresura lumea animalelor