MENIU

Cea mai morocănoasă rasă de pisici. Privește pe toată lumea de sus, la propriu - GALERIE FOTO

Pisica manul și-a căpătat renumele de „cea mai morocănoasă pisică din lume”. Renumele nu este în zadar și chiar puteam avea impresia că ne sfidează și că ne privește de sus, ceea ce oarecum este adevărat, dacă ne gândim că locuiește pe Muntele Everest.

Imaginează-ți cum ar fi să treci prin chinuri groaznice încercând din răsputeri să ajungi până pe acoperișul lumii, Muntele Everest, doar pentru a fi întâmpinat de privire deloc prietenoasă a unei pisici manul.

 

Pisica manul (Otocolobus manul) este cea mai pufoasă felină din lume, celebră pentru expresia morocănoasă și obiceiul adorabil de a-și pune labele sub coadă pentru a le menține calde.

 

În prezent, se pare că privirea critică a pisicii manul ar putea să se răsfrângă asupra numeroșilor turiști care încearcă să urce cel mai înalt vârf din lume, deoarece materialul genetic al speciei a fost identificat în regiune pentru prima dată în înregistrările științifice. Observațiile au fost raportate în Cat News și citate de descopera.ro.

 

Pisicile manul sunt greu de observat în sălbăticie, deoarece sunt animale timide, care se camuflează foarte bine în mediul înconjurător, dar, atunci când au motive bine întemeiate, acestea ies la iveală și pot fi observate.

 

 

Mai multe articole despre:
pisici pisica morocanoasa animale