MENIU

Acest animal NU trebuia să existe în România. A fost adus în țară de Ceaușescu pentru a fi vânat

Acest animal a ajuns în România pentru a fi vânat de Nicolae Ceaușescu. Dictatorul a murit, el a supraviețuit. Este povestea muflonului sau oaia sălbatică, animalul adus în țară la dorința expresă a dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu. Acesta, mare vânător, auzise de valoarea de trofeu a coarnelor de muflon și a decis să aclimatizeze acest animal asemănător mult cu un berbec.

„Oaia sălbatică” este acum prezentă mai ales în America de Sud și de Nord, dar există exemplare și în zona Mării Mediterane, în provinciile italiene Sicilia și Sardinia.

În România, la ordinul lui Ceaușescu, în anii 80 a fost creată o rezervație de mufloni în Dobrogea. 

Coarnele pitorești ale acestor animale reprezintă trofee prețioase pentru vânători. Sezonul de vânătoare pentru această specie de animale este între 15 septembrie şi 15 decembrie. Mufloni există și în București dar nu sunt crescuți pentru vânătoare. Este vorba de 15 exemplare ținute la Grădina Zoologică din Băneasa.  

În sezonul de vânătoare, cânarea unui muflon costă 2000 de euro, iar cei care vor sa ia coarnele, adică trofeul, acasă trebuie sa mai plătească 3000 de euro .

Mai multe articole despre:
muflon muflon romania nicolae ceausescu