MENIU

„Zmeura Uriaşă”, proiect bio dezvoltat de o familie din Craiova

De patru ani, o familie din comuna doljeană Daneţi investește bani, ore bune de muncă și pasiune într-o mică afacere cu zmeură, potrivit realitateadecraiova.net.

Deși când au plantat primii butași s-au gândit doar la consumul propriu, altfel stau lucrurile patru ani mai târziu. Familia Coteanu are grijă de o plantație ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 2000 de metri pătraţi, zmeura oferită iubitorilor de fructe de pădure provenind dintr-o cultură ecologică. La fel de sănătoase sunt și coacăzele negre, anul acesta fiind primul sezon când doljenii din Daneți le cultivă. 

Pentru a-şi promova gustoasele fructe de pădure, doljenii şi-au făcut o pagină de Facebook, „Zmeura Uriaşă”. Comenzile nu au întârziat să apară, preţul fiind stabilit în funcţie de cantitatea de fructe pe care şi-o cumpără clientul. „Pagina de facebook am înfiinţat-o anul trecut şi am constatat cu plăcere că s-a bucurat de succes, iar comenzile nu au întârziat să apară. Aceasta ne-a ajutat să fim cunscuţi de persoane care altfel nu ar fi ştiut că existăm pe piaţă. Anul acesta, prețul pentru un kilogram de zmeură este 20 de lei, iar cel de coacăze negre, pentru că avem și astfel de fructe, tot atât costă. Într-un vârf de producţie, avem aproximativ patru recolte pe săptămână”, explică deţinătoarea plantaţiei de zmeură, Stela Coteanu.

Mai multe pe realitateadecraiova.net.

Mai multe articole despre:
zmeură afacere zmeură