MENIU

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind suspectat de fapte de corupţie.

Procurorii din cadrul DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a vicepreşedintelui CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi fals în declaraţii în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, oamenii legii arată că, în perioada iunie 2008 – iunie 2012, Voloşeniuc, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a negociat şi semnat personal acte şi documente şi a efectuat, ca reprezentant al unei societăţi comerciale, operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, pe relaţia cu mai multe firme, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru sine sau pentru altă persoană.

Totodată, în aceaşi perioadă, Voloşeniuc, a minţit în declaraţia de avere, aferentă anilor 2008 2012, despre situaţia sa, în privinţa deţinerii unor părţi sociale la firme ale lui şi ale familiei sale.

În acest sens, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor inculpatului, proprietatea acestuia şi suma de 238.650 de lei, reprezentând folosul necuvenit obţinut din activitatea infracţională.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bihor, cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie.