MENIU

Vicepremierul Liviu Dragnea propune stare de alertă pentru Buzău, Brăila și Vrancea

Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că luni dimineaţă îi va propune premierului Victor Ponta decretarea stării de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, care au fost timp de şase ore sub cod roşu de viscol.

"Starea de alertă ne va crea posibilitatea şi cadrul legal pentru a dispune măsurile necesare pentru a elimina efectele acestui dezastru, efectele acestei stări de forţă majoră", a declarat Dragnea la comandamentul de iarnă de la Guvern de duminică seară.

Judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea au fost duminică între orele 15.00 şi 21.00 sub cod roşu de vreme rea şi rămân sub cod portocaliu până luni dimineaţă.

În cadrul comandamentului, vicepremierul Liviu Dragnea s-a interesat dacă nu cumva şi vestul judeţului Galaţi nu a intrat sub incidenţa codului roşu, pentru a se institui şi în acest judeţ stare de alertă.

Prefectul judeţului a arătat că în opinia sa ar trebui instituită stare de alertă pentru că în vestul judeţului, în zona Tecuci, a nins foarte mult şi a viscolit, însă reprezentanţii ANM au precizat că la staţia meteo Tecuci la ora 14.00 stratul de zăpadă era de doar 20 cm şi nu se putea emite avertizare de cod roşu.

Mai multe articole despre:
Ponta stare de alertă judeţe Liviu Dragnea Victor