MENIU

Vergil Chițac către PSD: “Voi ați lăsat Farul în ofsaid”

Președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, Vergil Chițac, s-a întâlnit  astăzi cu suporterii echipei FC Farul. Amiralul i-a asigurat de sprijinul acordat sportului constănțean, prin vocea consilierilor locali municipali și a subliniat faptul că proiectul de hotărâre privind preluarea Stadionului Farul va fi votat doar în condiții de legalitate absolută.

În acest moment, proiectul propus de administrația PSD nu are obiect deoarece stadionul nu a fost predat către proprietarul său de drept - Ministerul Tineretului și Sportului. Graba primarului de a trece acest punct pe ordinea de zi are doar rațiuni electorale, în pragul alegerilor generale în condițiile în care, ani de-a rândul, PSD a fost unul dintre călăii fotbalului constănțean.

Cu privire la acest subiect, președintele PNL , Vergil Chițac, susține: ”Nu pot să nu mă întreb, retoric, când spune PSD adevărul? Când se erijează în apărătorul suprem al sportului constănțean sau când, prin semnătura șefului lor de partid Felix Stroe, RAJA Constanța cere în instanța insolvența clubului pentru o datorie relativ mică? PSD a lăsat Farul în ofsaid.”

Amintit, în acest context, că societatea RAJA SA, condusă din 2003 de către Felix Stroe, a fost cea care a solicitat Tribunalului Constanța, în anul 2010, deschiderea procedurii de insolvență a clubului Farul.

Contribuția PSD Constanța la prăbușirea clubului de fotbal nu se oprește aici. Planul de reorganizare al clubului sportiv FC Farul este semnat de către Administrator Special – Ștefan Mihu, actual candidat la alegerile parlamentare din partea PSD, pe locul 3 la Senat. În același plan de reorganizare se specifică foarte clar, chiar sub semnataura aceluiași Ștefan Mihu, următoarele: “Starea de insolvență temporară s-a instalat ca urmare a managementului defectuos al conducerii clubului (…) Neimplicarea autorităților locale în sprijinirea activității fotbalistice a constituit de asemenea un element important în desfășurarea negativă a activității clubului.”

Consilierii municipali ai Partidului Național Liberal solicită, pe această cale, administrației PSD, conduse de primarul Făgădău, să renunțe la practica obișnuită de a pune interesele electorale în fața legii și a constănțenilor. Pe principiul hoțului care strigă hoțul, administrația PSD acuză, astăzi, opoziția de lipsă de grijă pentru sport, în vreme ce, timp de 16 ani, conducerea social-democrată care a condus județul și municipiul a orchestrat, cu bună știință, colapsul fotbalului constănțean.

 

 

Mai multe articole despre:
PNL PSD Farul Constanţa verghil chitac