MENIU

Un şofer din judeţul Dolj, oprit în trafic focuri de armă de poliţişti

Poliţiştii doljeni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a prinde un şofer în vârstă de 18 ani, care nu a oprit la semnalul oamenilor de ordine. Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar poliţiştii i-au suspendat permisul de conducere.

Viorel Ionescu, în vârstă de 18 ani, din comuna doljeană Pleniţa, conducea, luni dimineaţă, maşina personală, un autoturism BMW, pe D.J. 561 A, în comuna Pleniţa, când poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală i-au făcut semnal regulamentar de oprire. Oamenii legii ştiau că tânărul are permisul de conducere suspendat.

“Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au procedat la urmărirea vehiculului, totodată somând şoferul să oprească. La un moment dat, acesta a abandonat autoturismul şi a fugit pentru a-şi asigura scăparea. Întrucât nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, pentru reţinerea conducătorului auto, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Pleniţa a executat patru focuri de avertisment în plan vertical, astfel reuşindu-se prinderea şi imobilizarea suspectului”, a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul biroului de presă al IPJ Dolj.

Imediat după ce a fost imobilizat, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, la Spitalul Băileşti i-au fost recoltate acestuia probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

“Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal, iar în urma analizării probatoriului de procurorul care supraveghează urmărirea penală s-a dispus reunirea cauzei cu alte două dosare în care era cercetat pentru săvârşirea a şase infracţiuni la regimul circulaţiei, fapte comise între mai 2015 - septembrie 2016, dintre care refuz recoltare probe, conducere fără permis, conducere auto neînmatriculat, şi reţinerea celui în cauză  pe o perioadă de 24 de ore”, a mai precizat Amelia Barbu.

Viorel Ionescu va fi prezentat, în cursul zilei de marţi, în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Tânărul este elev în clasa a XII-a la Liceul Pleniţa.

Mai multe articole despre:
poliţişti trafic şofer Dolj focuri de armă