MENIU

Un cunoscut salvamontist din Braşov, omorât de o şoferiţă neatentă

Unul dintre cei mai respectaţi salvamontişti români, Nae Stinghe, a murit în urma unui tragic accident rutier. Bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost spulberat de o şoferiţă.

Salvamont România şi Salvamont Poiana Braşov au postat pe paginile de Facebook mesaje de condoleanţe, potrivit newsteam.ro. Nae Stinghe era fost campion de schi alpin şi salvamontis.

„Nicolae (Nae) Stinghe, un adevarat om de munte, veteran Salvamont Romania, salvator montan în perioada anilor 1970-2000 în Salvamontul braşovean a plecat dintre noi să reîntregească echipa de salvatori îngeri care, şi din ceruri, continuă să vegheze crestele munţilor. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor de echipă !, scrie Salvamont România.

„Vă anunţăm, cu profund regret, trecerea la cele veşnice a lui Nicolae (Nae) Stinghe, om de munte pasionat, salvator montan al generatiilor trecute, sau operator al maşinilor de bătut zăpada, de a cărui muncă s-au bucurat turiştii veniti să schieze în staţiunea braşoveană”, a transmis şi Salvamont Poiana Braşov.

Înmormântarea lui Nae Stinghe va vea loc marţi,la Biserica Sf.Treime din Scheii Braşovului.

Mai multe articole despre:
salvamontist