MENIU

Un copil de 12 ani a murit înecat în râul Bârlad, la scăldat

Un băiat în vârstă de 12 ani din localitatea vasluiană Sârbi a murit înecat, duminică după-amiază, în râul Bârlad, unde mersese la scăldat împreună cu mai mulţi copii din sat, cea care a sunat la 112 pentru a cere ajutorul fiind o fată de 12 ani.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, copilul înota în râul Bârlad când, la un moment dat, a fost luat de curenţi şi tras la fundul apei, fără a mai reuşit să iasă la suprafaţă.

O fată de 12 ani care se afla la râu împreună cu băiatul şi cu alţi copii din sat a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a cerut ajutor.

"În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul indicat, copilul fusese localizat în apă de către mai mulţi localnici. Băiatul a fost adus la mal şi scos din apă, însă nu mai prezenta semne vizibile de viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Echipajul medical care a mers la intervenţie a încercat manevre de resuscitare timp de o oră, însă fără nici un rezultat, fiind declarat decesul băiatului.

Mai multe articole despre:
Vaslui accident copil înec