MENIU

Motivul ŞOCANT pentru care un brăilean şi-a omorât fiul, apoi s-a sinucis

Crimă urmată de sinucidere
Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi fost păcălit de un virus informatic 

Un bărbat din judeţul Brăila şi-a ucis copilul de patru ani, după ce l-a adus acasă de la grădiniţă, apoi s-a spânzurat, anchetatorii spunând că brăileanul a recurs la acest gest după ce a fost anunţat că are de plătit 70.000 de lei, întrucât ar fi accesat un site pentru adulţi. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi fost păcălit de un virus informatic care îi forţează pe utilizatorii de internet să vireze diverse sume de bani în anumite conturi. Computerul bărbatului a fost ridicat de poliţişti pentru a fi verificate adresele care au fost accesate de acesta.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 37 de ani și-a ucis fiul de patru ani miercuri, după ce l-a adus acasă de la grădiniță. Ulterior, bărbatul s-a spânzurat, trupurile celor doi fiind descoperite de un copil mai mare al brăileanului.

Băiatul de 14 ani, care abia se întorsese de la şcoală, a anunțat imediat vecinii, care au solicitat intervenţia unei ambulanţe, însă medicii sosiţi la faţa locului nu au putut face altceva decât să constate decesul copilului și al tatălui său.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Brăila.

"Am venit împreună cu cei de la ISU, am intrat în curte, erau soţia şi încă doi copii, unul clasa a IV-a sau a V-a şi celălalt clasa a VIII-a. Mai au şi o fată la liceu. Când am apărut în faţa uşii, tatăl era cu copilul în braţe, amândoi spânzuraţi de grinda din casă. Copilul mai mare i-a găsit spânzuraţi când a venit de la şcoală, a intrat pe un gemuleţ, pentru că uşa era închisă. Tatăl lucra la o fabrică de prelucrare a laptelui, în comună. A trecut şi l-a luat pe băiatul cel mic de la grădiniţă şi a venit acasă cu el, apoi s-a întâmplat nenorocirea", a declarat viceprimarul comunei Movila Miresei, Vasile Bădără.

Conform anchetatorilor, bărbatul ar fi lăsat un bilet de adio, în care susţinea că ar fi decis să moară și să-și ucidă copilul după ce ar fi fost anunţat că are de plătit 70.000 de lei, întrucât ar fi accesat un site pentru adulţi, în caz contrar riscând să ajungă la închisoare.

"Nu mi se pare normal ce am făcut. Îmi cer iertare de la toți. Am primit atenționare că am de plată 70.000 de lei sau fac 11 ani de pușcărie. Nu vreau ca Nicușor (n.r. - fiul său de patru ani) să rămână să sufere în urma mea. Eu nu suport să fac pușcărie. Nu suport!", a scris bărbatul în biletul de adio, potrivit anchetatorilor.

Un localnic, vecin cu bărbatul, a spus că acesta era liniştit, muncea şi "nu avea probleme acasă".
"Cred că i-a fost frică de amenda prea mare. Dar cred că o fi fost vreun virus ceva, a intrat pe internet şi a primit vreo avertizare de pe un site. Era liniştit, muncea, nu avea probleme acasă. Are patru copii, unul cu actuala soție, restul din căsătorii anterioare", a spus localnicul.

"Era un băiat bun, mă ajuta mereu. Îmi mai făcea cumpărături. Dimineață a trecut dimineaţă pe la mine, mi-a luat pâine, nu părea supărat, nu ştiu de ce a făcut asta. Ce l-o fi determinat să-și omoare copilul. Îl iubea mult, îl lua peste tot, mergea cu el în cârcă la magazin sau unde se ducea. Băiatul avea patru ani, împlinise pe 19 ianuarie, i-au făcut tort", a declarat o vecină a familiei.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi fost păcălit de un virus informatic care îi forţează pe utilizatorii de internet să vireze diverse sume de bani în anumite conturi. Computerul bărbatului a fost ridicat de poliţişti pentru a fi verificate adresele care au fost accesate de acesta.

Mai multe articole despre:
crimă Brăila tată omor anchetatori