MENIU

Tragedie, în jud. Vâlcea: două case, mistuite de flăcări. Cauza incendiului

Tragedie, în jud. Vâlcea: două case, mistuite de flăcări. Cauza incendiului

Două case din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, au fost cuprinse de flăcări, sâmbătă dimineaţa, din cauza unui coş de evacuare a fumului defect. Pompierii s-au luptat cu flăcările peste trei ore, dar, într-un final, au reușit să lichideze incendiul.

Incendiul a izbucnit prima dată la acoperişul uneia dintre case, din cauza coşului de evacuare a fumului defect. Făcările s-au extins cu repeziciune şi la cel de-al doilea imobil, care era lipit de primul.

Mai multe autospeciale de la ISU Vâlcea, dar şi de la Serviciul Voluntar din Călimăneşti au acţionat la faţa locului pentru stingerea incendiului, iar paramedicii i-au acordat îngrijiri proprietarei uneia dintre case. Femeia suferise un atac de panică.

"Incendiul s-ar fi declansat în urma folosirii sistemului de încălzire având coşul de evacuare a fumului defect. Astfel, scânteile rezultate au dus la aprinderea structurii din lemn, iar învelitoarea din imitaţie tiglă de plastic a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului. Proprietara gospodăriei de la care a pornit incendiul a suferit un atac de panică, aceasta primind îngrijiri medicale la faţa locului de la paramedicii SMURD şi personalul de la ambulanţă. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital", anunţă ISU Vâlcea.