MENIU

TRAGEDIE în Bacău. O şcoală a ars în totalitate

<p>TRAGEDIE &icirc;n Bacău. O şcoală a ars &icirc;n totalitate</p>

O şcoală de peste 600 de metri pătraţi, reabilitată în urmă cu cinci ani, în care învăţau 134 de elevi din localitatea băcăuană Brătila, a ars în totalitate în urma unui incendiu, intervenţia pompierilor fiind tardivă din cauză că flăcările au fost observate cu întârziere de către localnici.

Un incendiu puternic a mistuit în totalitate şcoala generală cu clasele I-VIII din localitatea Brătila, judeţul Bacău, unitate în care îşi desfăşurau cursurile 134 de elevi şi preşcolari, după ce imobilul a luat foc de la un scurtcircuit la instalaţia electrică într-un moment în care nu era nimeni în imobil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de către un localnic, care a observat cu întârziere acoperişul cuprins de flăcări.

"În momentul în care pompierii au ajuns la locul incendiului, întregul acoperiş de peste 600 de metri pătraţi al imobilului era cuprins de flăcări. Intervenţia s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care în zonă nu există nicio sursă de apă, echipajele fiind nevoite să alimenteze maşinile de la o distanţă de 10 kilometri, din Oneşti. Acoperişul s-a prăbuşit în totalitate în interiorul clădirii, fiind distruse inclusiv mobilierul şcolar şi celelalte obiecte din sălile de clasă. Din păcate, nu prea am mai avut ce să salvăm", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul ISU Bacău, Alexandru Balica.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău susţine că elevii şi preşcolarii vor învăţa în vechiul imobil al şcolii din Brătila, după ce acesta va fi reamenajat pe perioada vacanţei intersemestrială.

"Împreună cu autorităţile locale, am hotărât ca, pe perioada vacanţei intersemestriale de săptămâna viitoare, să fie amenajat corpul vechi al şcolii din localitate astfel încât pe 10 februarie elevii şi preşcolarii să poată merge din nou la cursuri. Copiii vor învăţa în două schimburi, având în vedere că vor exista mai puţine săli de clasă", a spus inspectorul general al ISJ Bacău, Theodora Şotcan.

Oficialii ISJ Bacău nu au putut preciza care este valoarea pagubelor, aceasta urmând a se stabili după evaluările făcute de către organele de anchetă care, totodată, vor stabili şi eventualele persoane vinovate de declanşarea incendiului.

Mai multe articole despre:
şcoală incendiu Bacău pagube