MENIU

„Telemeaua de Sibiu” a intrat în rândul produselor înregistrate în UE

Telemeaua de Sibiu intră de astăzi, 16 octombrie, în rândul produselor înregistrate în Uniunea Europeană. Telemeaua devine astfel, cel de-al șaptelea produs cu acest statutul de marcă înregistrată în UE. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Aceștia spun că, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a fost luată decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul din Sibiu.

Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.

Laptele folosit pentru fabricarea produsului „Telemea de Sibiu” provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe păşune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creştere şi alimentaţie a animalelor, precum şi tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă şi contribuie la asigurarea caracteristicilor şi calităţii produsului „Telemea de Sibiu”.

Detalii pe Realitatea de Sibiu

Mai multe articole despre:
UE telemeaua de Sibiu