MENIU

Studenta care a murit în accidentul aviatic avea temperatura corpului 18 grade când a fost găsită

Studenta și pilotul Adrian Iovan au murit în urma accidentului aviatic

Accident aviatic - Studenta ranita grav in accidentul aviatic produs luni dupa-amiaza la granita judetelelor Cluj si Alba a incetat din viata, in ciuda interventiei echipei de prim ajutor care i-a facut manevre de resuscitare.

Accident aviatic - Potrivit surselor citate, studenta era in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti. Ea a fost gasita in stare critica de salvatorii ajunsi la locul accidentului.

Medicul-șef al UPU Cluj, Adela Golea, a declarat, marți dimineață, că tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator, avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală și era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade.

In urma accidentului a murit si pilotul Adrian Iovan. Acesta conducea avion de mici dimensiuni de tip BN2, care a plecat, luni dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, si ar fi fost nevoit sa aterizeze fortat intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Echipa medicala din avion urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un padurar, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontiști, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici. in zona unde a aterizat fortat avionul a fost trimis si un elicopter de la SMURD Mures, insa acesta a fost nevoit sa se retraga, din cauza cetii.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta, de asemenea, in stare grava.

Ministerul Transporturilor (MT) a precizat ca avionul, proprietate a Scolii Superioare de Aviatie Civila, a decolat la ora 13.35 de pe Aeroportul International Aurel Vlaicu din Bucuresti, cu destinatia Aeroportul International Oradea, unde ar fi trebuit sa aterizeze la 16.35. Potrivit MT, in jurul orei 16.00, autoritatile au fost informate ca echipajul a aterizat fortat in apropierea localitatii Beliș, judetul Cluj.

“La mansa avionului se afla pilotul Adrian Iovan, cu experienta de peste 16.000 de ore de zbor, avand licentele in termen de valabilitate, atat el cat și copilotul Razvan Petrescu. Datele tehnice ale aeronavei confirma faptul ca detinea certificat de navigabilitate in termen de valabilitate”, a mai precizat MT.

Ministerul Sanatatii asigura familiile personalului medical si aviatic ranit in accidentul de langa Cluj ca a luat toate masurile pentru asigurarea conditiilor necesare in vederea unui tratament adecvat.

In acest sens, s-a dispus Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj masurile necesare pentru a acorda in cele mai bune conditii serviciile medicale necesare. Presedintele ANT, profesor dr Radu Deac, a tinut si tine legatura in permanenta cu echipele de interventie de la fata locului.