MENIU

Stimulentele financiare pentru nou-născuți popuse de Firea, ADOPTATE! Cât vor primi familiile

Gabriela Firea

Un stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut, conform unui proiect de hotărâre, adoptat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București, cu 49 de voturi pentru și o abținere.

Potrivit proiectului de hotărâre, propus de Gabriela Firea, sumele ar urma să fie acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Pentru obţinerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, iar naşterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei.

Totodată, cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naştere al copilului, o cerere tipizată, biletul de ieşire din spital/certificat medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară, extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz.

Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data naşterii copilului. 

De asemenea, ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit ar putea fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1.000 de lei. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi de joi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii îşi motivează iniţiativa, în raportul de specialitate, prin faptul că, în prezent, s-au înmulţit cazurile în care locurile publice legal atribuite sunt ocupate abuziv şi astfel cei care au dreptul de a le folosi sunt practic împiedicaţi să o facă.

 

 

 

Mai multe articole despre:
copii Bucureşti CGMB nou născuţi firea