MENIU

VREMEA va fi caldă! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Vremea se &icirc;ncălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Joi va fi o zi veritabilă de primăvară, cu mult soare şi temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite la această dată, cuprinse între 9 grade în Delta Dunării şi 17 grade în vestul Olteniei. Vântul va mai avea intensificări uşoare în est, sud-est şi pe crestele montane.

BUCURESTI
Cald, soare din belşug şi vânt până la moderat....cam acesta este peisajul zilei în capitală. Dimineaţă este răcoare - la periferie cam minus 2 grade, iar în centru 2 grade cu plus -, iar până la amiază mercurul din termometre urcă la 14...15 grade.

MUNTE
La munte, vreme frumoasă astăzi, cu mult soare şi temperaturi asemănătoare cu cele de ieri: 10 grade la Stâna de vale, 9 grade la Păltiniş, 7 grade la Predeal, 6 grade la Semenic şi Sinaia şi 2 grade sus pe Ceahlău. Ne pregătim de un weekend frumos la munte, cu mult soare sâmbătă si cu mai mulţi nori şi, poate, ceva ploaie, duminică. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele cele mai înalte.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice doar răcoarea dimineţii ne mai aminteşte că suntem abia la mijlocul lunii martie. Peste zi soarele străluceşte în voie şi ridică mercurul în termometre până la 13...15 grade. Mai puţine grade vor fi în depresiunile intramontane, 10...11 grade. Vântul va fi liniştit pe tot parcursul zilei. 

Şi pe locuitorii din partea de sud a ţării soarele îi răsfaţă de la răsărit şi până la apus. Astfel, temperatura creşte rapid şi ajunge la valori maxime de 16 grade la Drobeta Turnu Severin, 15 la Craiova, 14 grade la Ploieşti, 13 grade în Buzău şi Giurgiu şi 12 grade la Brăila. Vântul se linişteşte chiar şi în zona de est a Munteniei, unde până ieri a suflat cu 50...60 km/h.

Vântul slăbeşte în intensitate şi în Dobrogea, dar aici, după cum spun meteorologii, astăzi va mai avea uşoare intensificări. Soarele este cel care domină ziua, iar norii sunt puţini şi pasageri. Temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri: maxime în jur de 12 grade atât la Constanta cat si la Tulcea.

În Moldova va fi o zi frumoasă şi caldă pentru data din calendar. Cerul - variabil, spre mai mult senin, iar vantul - în general moderat. La rafală nu or fi viteze mai mari de 35...40 km/h. Maximele termice sunt de 12 grade în Galaţi, 14 grade în Bacău, 12 grade la Piatra Neamţ şi Suceava şi de 13 grade la Iaşi - peste medii cu aproximativ 5...6 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, deşi presiunea atmosferică este în uşoară scădere, tot râmăne ridicată, ceea ce însemnă că vremea rămâne frumoasă, ba chiar se mai încălzeşte, devenind prea caldă pentru o zi de la mijlocul lui martie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18...19 grade în regiunile sudice şi estice. Cerul va mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări doar sus, pe crestele montane cele mai înalte.

O zi caldă va fi vineri şi în Capitală. Pentru după-amiază sunt estimate 17...18 grade, cu aproximativ 7 grade peste media carcateristică perioadei. Pe tot parcursul zilei cerul va fi senin, iar vântul va adia plăcut.

Şi sâmbătă, soare din abundenţă, astfel că maximele zilei vor fi cuprinse între 13 grade la Miercurea Ciuc şi 20 de grade la Giurgiu şi Drobeta Turnu Severin - valori potrivite mai degrabă pentru mijlocul lunii aprilie. În cursul serii şi al nopţii temporar se vor aduna ceva nori, iar în nordul, vestul şi centrul ţării se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ploi. La munte însă acestea se vor transforma în ninsori. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o sâmbătă însorită şi foarte caldă pentru această dată. La amaiză vor fi în jur de 19...20 de grade. Viteza vântului va creşte treptat ajungând până la moderat, iar după lasarea serii, temporar se vor aduna câţiva nori pe cer.