MENIU

POTOP în OLT: aproape 600 de curţi şi gospodării, inundate

POTOP în OLT: aproape 600 de curţi şi gospodării, inundate / Foto: Arhiva MEDIAFAX

Aproape 600 de curţi şi gospodării, dar şi drumuri judeţene şi 380 de hectare de teren au fost inundate, joi, în judeţul Olt, în timp ce în Dolj au fost inundate aproape 80 de gospodării, printre localităţile afectate fiind şi Craiova.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit, joi, în mai multe localităţi din judeţ, pentru a ridica diguri de protecţie şi pentru a săpa şanţuri pe malurile pârâului Teslui.

Astfel, în Localitatea Motoci a fost supraînălţat digul pe o lungime de 25 de metri, iar în satul Gârleşti, comuna Gherceşti şi satul Popânzăleşti, comuna Robăneşti, au fost aduşi peste 500 de saci cu nisip pentru a supraînălţa zonele de pod.

Conform reprezentanţilor ISU Dolj, în judeţ au fost inundate 78 de gospodării, 35 fiind în Craiova, şase în comuna Gherceşti, 17 în Mischii şi 20 în satul Prejoiu, comuna Bulzeşti.

La Craiova, aproximativ 50 de pompieri au intervenit cu motopompe pe strada Fermierului, unde sunt gospodăriile inundate.

În judeţul Olt, pompierii au fost solicitaţi să intervină în 33 de localităţi afectate de inundaţii. Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, peste 150 de pompieri militari, împreună cu echipaje de la Poliţia şi Jandarmeria Olt şi lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor produse de ploile puternice.

Una dintre intervenţii a avut loc în comuna Osica de Jos, unde trei persoane au fost surprinse de o viitură, în timp ce se aflau într-un utilaj agricol.

"Pentru salvarea acestora, au intervenit pompierii de la Garda Osica și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Cu ajutorul unei bărci pneumatice, femeia și cei doi bărbați blocați în utilaj au fost duși în locul amenajat de administrația locală, ulterior aceștia s-au întors în locuințe", se arată într-un comunicat al ISU Olt.

De asemenea, aproximativ 30 de pompieri au intervenit, joi, cu motopompe pentru evacuarea apei din curți și anexe gospodărești în orașele Balș și Scornicești și comunele Morunglav, Osica de Jos și Icoana.

Potrivit ISU Olt, 583 de curţi şi anexe gospodăreşti şi 380 de hectare de teren arabil au fost inundate. De asemenea, peste 15 kilometri de străzi comunale şi 13 kilometri de drumuri comunale şi judeţene au fost afectaţi în urma ploilor abundente.

Mai multe articole despre:
ploi inundaţii Olt ploi Olt inundaţii Craiova