MENIU

Patru foști angajați SRI au fost condamnați pentru o crimă petrecută într-o casă conspirativă

Patru foști angajați SRI au fost condamnați pentru o crimă petrecută într-o casă conspirativă

Tribunal Militar Teritorial Bucuresti a pronuntat sentinta intr-unul dintre cele mai complexe cazuri din ultimii ani, respectiv crima de la SRI Timis, in care trei caporali si un locotenent-colonel au fost trimisi in judecata pentru uciderea in bataie a unui om al strazii.

In ciuda pledoariei avocatilor apararii, care au incercat sa puna moartea victimei pe seama unor afectiuni cronice la organele interne, afectiuni dovedite cu acte medicale, magistratii militari au hotarat ca sunt in fata unor infractiuni de lovituri cauzatoare de moarte si, in consecinta i-au condamnat pe caporalii in rezerva Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan la cate 3 ani de inchisoare, in timp ce lt. col. in rezerva Camelia Toman, acuzata de instigare la infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, a primit nu mai putin de 6 ani de inchisoare, scrie opiniatimisoarei.ro.

Sentinta nu este, insa, defintiva.

Crima a avut loc în octombrie 2011, când botoşăneanul Vasile Nechilciuc a intrat cu alţi doi bărbaţi,  Daniel Ungureanu şi Dănuţ Bejenariu, în curtea unui imobil ce părea abandonat, în care funcţiona, însă, o casă conspirativă folosită de SRI Timiş. Primii doi au fost surprinşi de militarii care asigurau paza obiectivului şi duşi în curte, unde au fost puşi în genunchi şi interogaţi. Pentru că nu a vrut nicio secundă să creadă că aceştia căutau fier vechi, Camelia Toman, şeful dispozivului, le-a ordonat caporalilor să-i bată pe cei doi. Primul care a cedat a fost Vasile Nechilciuc, care şi-a pierdut cunoştinţa în urma loviturilor de bocanc primite. Pentru a scăpa de bătaie, Daniel Ungureanu a simulat o criză de epilepsie. Unul dintre caporali a vrut să cheme o ambulanţă, dar femeia s-a opus. În scurt timp, Nechilciuc a decedat în urma unei hemoragii interne.

 

Mai multe articole despre:
SRI Timiş casă conspirativa