MENIU

O româncă "descurcăreață" a înșelat un italian cu peste o jumătate de milion de euro

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, coordonați de procurorii DIICOT Timișoara au făcut zece percheziții domiciliare pentru destructurarea unei grupări conduse de o femeie, care l-a înșelat pe un cetățean Italian cu peste 600.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marți, al Inspectoratului de Poliie al județului Timiș, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut zece percheziții la o grupare format din șase persoane, care ar fi înșelat un cetățean italian cu peste 600.000 de euro, scrie Realitatea de Timiș

Cei șase sunt bănuiți de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals.

”Din cercetări a reieșit că, la sfârșitul anului 2015, când se afla în Italia, o femeie ar fi cunoscut un cetățean italian, cu disponibilități financiare ridicate, fiind interesat să investească, în scopul obținerii de profit. Astfel, aceasta i-ar fi prezentat oportunitatea de a face investiții financiare în România, cei doi păstrând legătura și după întoarcerea acesteia în România. Pentru a putea profita de naivitatea victimei și pentru a o determina să vireze sume semnificative de bani, femeia, împreună cu concubinul său, ar fi luat inițiativa constituirii unui grup infracțional, în care ar fi cooptat alte patru femei”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, suspectii ar fi inventat o serie de situații și fapte mincinoase, prezentate victimei ca fiind reale, scop în care ar fi conceput și folosit mai multe documente falsificate, care să-i întărească convingerea referitor la realitatea demersurilor imobiliare pe care intenționau să i le propună, doar în scop de fraudare.

Materialul complet pe Realitatea de Timis.