MENIU

NICOLAE CORNEANU, Mitropolitul Banatului, adus la Catedrală. Zeci de preoți l-au condus

NICOLAE CORNEANU, Mitropolitul Banatului, adus la Catedrală. Zeci de preoți l-au condus

NICOLAE CORNEANU. Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, a fost condus luni dimineaţa, pe ultimul drum. Mitropolitul a fost adus la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Zeci de preoţi l-au însoţit pe Înaltpreasfinţit pe drumul de la Mitropolia Banatului până la catedrală.

NICOLAE CORNEANU. Procesiunea a început în jurul orei 10.30, când cortegiul a plecat, în cântece de slavă, de la reşedinţa mitropolitului. Numărul de preoţi care l-au condus pe ultimul drum pe mitropolit a fost impresionant. La ceremonie au participat şi măicuţele şi multe alte feţe bisericeşti, dar şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a intrat în cortegiul funerar.

NICOLAE CORNEANU. Străzile au fost blocate de poliţie, pentru ca procesiunea să se poată desfăşura. La catedrală l-au aşteptat alţi preoţi şi credincioşi, iar treptele catedralei au fost pline de oameni care au venit să-şi conducă mitropolitul pe ultimul drum. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, de la ora 11.

Mai multe, pe tion.ro.

Credinciosii  pot trece, asadar, pe la catafalc si ii pot aduce un ultim omagiu, pana in ziua inmormantarii, care va fi miercuri 1 octombrie. Insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, banatean de loc, va oficia liturghia din acea zi si ii va cinsti memoria lui Nicolae Corneanu, alaturi de inalte fete bisericesti, scrie opiniatimisoarei.ro.

NICOLAE CORNEANU. Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae s-a născut la data de 21 noiembrie 1923 în municipiul Caransebeș. Între anii 1934-1942 a urmat școala elementară și liceul în Caransebeș. A fost student la Facultatea de Teologie din București între anii 1942-1946. În anul 1943 a fost hirotonit diacon celibatar de către episcopul Veniamin Nistor al Caransebeșului.

NICOLAE CORNEANU. După absolvirea facultății s-a înscris la doctorat, iar la 30 iunie 1949 a susținut teza cu titlul: „Viața și petrecerea Sfântului Antonie cel Mare. Începuturile monahismului creștin pe Valea Nilului” sub coordonarea părintelui profesor Ioan G. Coman. În anul 1960 a fost hirotonit preot. S-a călugărit la Mănăstirea Cernica din Arhiepiscopia Bucureștilor la data de 12 ianuarie 1961. A fost hirotonit arhiereu în biserica „Sfântul Spiridon Nou” din București la data de 15 ianuarie 1961, de către patriarhul Justinian Marina împreună cu alți doi ierarhi. Instalarea în funcția de episcop al Aradului a avut loc la 22 ianuarie 1961 în Catedrala episcopală din Arad.

NICOLAE CORNEANU. La 17 februarie 1962, a fost ales Arhiepiscop al Timișoarei și Caransebeșului și Mitropolit al Banatului. Instalarea s-a făcut în data de 4 martie 1962 în Catedrala mitropolitană din Timișoara de către patriarhul Justinian Marina", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.