MENIU

Motivul incredibil pentru care mai mulţi băcăuani dorm în fânării

De mai bine de doua saptamâni, localnicii din satul Tochilea, comuna Rachitoasa, judeţul Bacău, isi pazesc gospodariile de frica unui individ care a incendiat pâna acum patru fânarii. Oamenii sunt disperati ca i-ar putea lasa peste iarna fara hrana pentru animale, dar in acelasi timp se tem ca nu cumva sa le puna foc si la case.

Toti sunt oameni gospodari, care au grajdurile pline de vaci si cai, iar unii dintre ei au si zeci de oi. Serile trecute, barbatul de 51 de ani, pe care ei il banuiesc ca a provocat cele patru incendii, a fost prins in preajma unui depozit de furaje. Avea la el chibrituri si venise cel mai probabil pregatit sa actioneze. A negat insa ca intentiona sa dea foc, asa ca este in continuare in libertate. Si cât timp el este acasa, ceilalti sateni nu-si gasesc linistea.

"L-am prins aici si m-am luptat cu el. Avea chibrit la el si cred ca daca avea cutit ma taia. De când a inceput sa puna foc nu mai avem liniste. Eu stau si dorm in fânarie, ca sa nu vina sa mi-o incendieze. Copii sunt speriati, nevasta la fel", spunea Iulian Dragos, unul dintre sateni.

Sursa: desteptarea.ro

Mai multe articole despre:
fanarii