MENIU

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de control la Administraţia Porturilor Maritime

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a trimis Corpul de control la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa pentru a verifica inclusiv modul în care a fost implementată guvernanţa corporativă, a anunţat, marţi, ministerul.

Organizaţia Patronală Constanţa Port Business Association (CPBA) şi Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar, au contestat în instanţă legalitatea numirii noului Consiliu de Administraţie (CA) al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa.

CPBA a anunţat că a iniţiat demersurile pentru blocarea înregistrării hotărârii AGA din 17 decembrie 2018, la Registrul Comerţului Constanţa, fiind astfel deschis dosarul nr. 7809/118/2018 la Tribunalul Constanţa.

"Această poziţie este adoptată şi de Fondul Proprietatea, acţionarul CNAPM, care, în data de 3 ianuarie 2019, a formulat acţiune de anulare împotriva Hotărâri AGA, din 17 decembrie 2018, fiind format astfel Dosarul nr. 19/118/2019 pe rolul Tribunalului Constanţa", se arată în comunicatul de presă.

Conform petenţilor, conflictul a pornit de la şedinţa AGA, convocată la 16 noiembrie 2018 de APMC, pentru data de 17 decembrie 2018, având pe ordinea de zi aprobarea rectificării bugetare pentru 2018 şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2019.

În sesizarea depusă în instanţă se arată că pe data de 3 decembrie este publicată o completare la convocatorul iniţial, privind revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie - fără nominalizări, numirea unor noi membri CA - fără persoanele propuse, aprobarea contractului-cadru de mandat şi aprobarea remuneraţiei lunare a membrilor CA.

Ministerul Transporturilor deţine 80% din pachetul de acţiuni al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, iar 20% din portofoliu aparţine Fondului Proprietatea.

 

Mai multe articole despre:
control Administraţia Porturilor Maritime