MENIU

Metode "antiradar" folosite de şoferi în trafic: bliţuri şi aplicaţii mobile

Șoferii au căutat mereu metode pentru a nu fi prinşi şi amendaţi de poliţiştii rutieri atunci când depăşesc viteza legală de deplasare sau pentru a evita camerele de supraveghere, ca să nu plătească rovinieta.

Aparatele care detectau şi perturbau radarele Poliţiei au fost scoase în afara legii din 2013. În schimbul conducerii prundente şi a unei conduite preventive în trafic, şoferii s-au reprofilat şi preferă să cumpere diverse dispozitive şi aplicaţii, care să îi atenţioneze atunci când zona lor de deplasare se află echipaje ale poliţiei rutiere.

De asemenea, există și dispozitive ingenioase care vin în sprijinul celor care vor să evite camerele de supraveghere, ca să nu plătească rovinieta.

Cele mai frecvente metode la care recurg şoferii pentru a nu fi surprinşi de aparatele radar sau pentru a se feri de camerele de supraveghere:

Bliţurile sau flash-urile succesive

Acționarea repetată a farurilor (folosind faza lungă) e semnalul clasic al şoferilor atunci când sunt controale ale poliţiei. Cea mai veche atenționare „antiradar”, tradiționala semnalizare cu farurile făcută de pe contrasens, anunță conducătorii auto că poliţia supraveghează într-o anumită zonă. Aceştia îşi mulţumesc pentru semnale tot prin flash-uri ale farurilor şi îi atenţionează, la rândul lor, pe alţii șoferi.

Mai multe pe alba24.ro.

Mai multe articole despre:
soferi radare aplicaţii mobile bliţuri